Bezienswaardigheden Toscane

Je komt er niet onderuit: als je eenmaal in Italië bent geweest, word je smoorverliefd op dit land. Met de prachtige natuur, rijke geschiedenis, hippe steden en natuurlijk die heerlijke pasta’s en wijnen, kan dat ook bijna niet anders. Maar als je Toscane bezoekt, wordt die liefde nog groter. We zetten graag de mooiste bezienswaardigheden van deze streek voor je op een rij.

 

Fenomenaal Florence

Als je naar Toscane gaat, ga je natuurlijk naar hoofdstad Florence. Slenter door eeuwenoude straatjes, geniet van authentiek Italiaanse maaltijden en geniet van alle cultuur in deze metropool. Ontdek bijvoorbeeld de weelderige voormalige verblijven van de steenrijke Medici, de meest invloedrijke familie van Florence. Wandel over de meterslange Corridoio Vasariano, die het Palazzo Vecchio met het Palozzi Pitti verbindt, waar je de schitterende kunstverzameling van de Mecidi kunt bewonderen. Bekijk werken van Rubens of wandel door de prachtige tuinen.

 

Studentenstad Siena

Een andere grote stad in Toscane is universiteitsstad Siena. Dat hier veel studenten wonen merk je, want het nachtleven is bruisend! Drink een drankje in een van de gezellige cafés of strijk neer op een van de mooiste pleinen ter wereld: de Piazza del Campo, in het hart van de stad. Je kunt hier prachtige foto’s nemen van de Torre del Mangia en de Fonta Gaia, een mooie fontein die de positieve instelling van de inwoners van Siena representeert.

 

Verrassend Via Chiantigiana

Met de (huur)auto op pad in Toscane? Rij dan zeker de prachtige Via Chiantigiana, van Florence naar Siena. In deze route zoef je langs glooiende heuvels, hectares vol wijngaarden en prachtige dorpjes. De Chiantistreek staat bekend als één van de belangrijkste wijngebieden van het land. Proef dan ook zeker een heerlijke wijn bij een van de vele wijnboeren langs de weg.

 

Natuurschoon in Parco Naturale della Maremma

In het zuiden van Toscane vind je het indrukwekkende natuurpark de Maremma. Het park beslaat zo’n honderd vierkante kilometer. Je spot hier verschillende bijzondere dieren, zoals pelikanen, dassen en valken. In dit natuurpark kun je prachtige wandelingen maken tussen de bomen. Een aanrader!

 

Wellness in Montecatini Terme

Ga je liever relaxen tijdens je vakantie in Toscane? Bezoek dan zeker de stad Montecatini Terme. Rustzoekers halen hier het hart op, want er zijn maar liefst negen kuuroorden te vinden. Waarom zo veel? Montecatini Terme heeft een bron van heilzaam water, waar de spa’s gebruik van maken. Ga lekker badderen, neem een massage en geniet van de ruimte en rust in dit stadje.

 

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand en het eilandleven zit je in Toscane ook goed. De Toscaanse archipel bestaat uit maar liefst zeven eilanden! Ga bijvoorbeeld naar het bijzondere Elba. Je kunt hier prachtig duiken en meer leren over Napoleon: hij werd naar dit eiland verbannen. In één van de vele musea kom je alles te weten over zijn tijd op Elba. Of ga voor het wilde, onbewoonde Montecristo, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur. Op het eiland Giglio geniet je van de lekkerste wijnen. Er is genoeg keuze!

 

Klaar voor Toscane?

Je weet nu waar je moet zijn in Toscane. Alleen nog op zoek naar een leuk vakantiehuis? Tritt is de specialist voor uw vakantiehuis in Toscane. We kennen er elke heg en steg; de speciale plek die u zoekt hebben wij al gevonden! Van luxe villa met privé zwembad, een verborgen kleinschalige agriturismo, een groepsvakantiehuis, kindvriendelijke residence tot sfeervolle B&B, ze zijn allemaal te vinden op onze website. Is Toscane uw vakantiebestemming? Dan is Tritt dè site om te bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *